alternative.sk
[ autor Laura, pridané 19. 7. 2006, 00:13, komentáre (3) ]
tagy: haluz
Neviem, či to bude tým, že Bratislava sa čoraz viacej stáva obľúbeným mestom pre turistov z mnohých európskych aj mimoeurópskych krajín, alebo tým, že letenky nízkonákladových leteckých spoločností sú čoraz lacnejšie. V každom prípade sú tu krásne ženy a lacný chlast. A tak sa nemožno čudovať prívalu zahraničných turistov. I keď som tým nejako obzvlášť nie moc nadšená (niektorí parchanti fakt občas lezú na nervy, ale veď nech sa vybujačia, doma by si niektoré veci nemohli dovoliť :-)) ). A pokiaľ Bratislava má byť mestom, ktoré je priaznivo naklonené prílivu euráčov od zahraničákov, musíme im aj ponúknuť trocha zábavy, nie len tie krčmy.

21.jpg Takže sa mi aj celkom páčia večerné akcie v Starom Meste, ktoré poriada T-Com. Len tak po robotke, trocha kultúry nezaškodí a tak občas na biku vybehnem popozerať aká to show je na jednotlivých "stage-och" v Starom Meste.

2.jpg Dávnejšie sa mi tam strašne páčila kubánska kapela, ani nešlo o to, že hrali 1.jpg vychytávky typu Buena Vista, ale o to zloženie (ženská za piánom, ženská za perkusiami, ženská za basou, ženská spievala). A ako dávali! Jediní chlapi v kapele hrali na gitaru a flautu tuším. Celkový dojem však dotvárali bratislavské latino tanečnice (povedzme si úprimne, nejednému chlapovi sa podlamovali kolená pri pohľade na ne), ale o tanci to moc nebolo.

5.jpg Minulý piatok sme okukávali kapelku Thierry and Friends, či tak nejako sa volajú (hrali také pohodové reggae), ešte že spevák Zdindzík z Afriky, ako sa sám nazval, mal taký mľandravý hlas na to reggae. Ale ľudia sa veselo bavili.
4.jpg 6.jpg

7.jpg No vidieť môžete všeličo, od akrobatických kúskov po vstúpenia rôznych hudobníkov. Nechýbala ani mexická kapelka. Celkovo však na mňa pôsobili trošku smiešne.

10.jpg A na svoje si mohli prísť aj priaznivci šaškovania na bikoch (sorry za ten výraz, je to v dobrom :-) ), lebo nasledovala show na bikoch. Na pomoc som si pre istotu zavolala aj bikového komentátora Gariho, ktorý už bol po nejakých 14.jpg tých pivcoch, takže kým účinkujúci stihli vyliezť na pľac, mal také nápady, že by sme tam zatiaľ my dvaja vyliezli na ten pľac a stavali sa na zadné kolesá a podobné blbiny. Že však možno ľudia ani nezistia... a tak... Potom som si predstavila, že ja nezdvihnem bike, ani keď idem cez spomaľovač na ceste, takže asi nie.

17.jpg Nakoniec celé jeho športové komentátorstvo vôbec nemalo úspech. Všetko sa točilo iba okolo pokrikov idéééééééééééééš, whooooooooooooo, a teda nejaké neidentifikovateľné ručanie a citoslovcie alebo Počkaj chvíľu, točím na mobil, nechoď ešte, nemám nastavené! (a to kričal na vystupujúcich týpkov). A ja som skôr čakala nejaký pokec k tým výkonom, niečo ako Aha, teraz 8.jpg dávajú taký trik a teraz taký. Jediné, čo som sa dozvedela, že jazdili flat a street. To však pre mňa znamenalo taký malý bicykel, čo som mala v 6 rokoch, len navyše s nejakými navarenými tyčkami na kolesách, na ktoré sa týpci stavali - pardon odborný výraz by asi mal byť stupačky. A potom ešte väčšie horské biky bez sedanky. Radšej teda nekomentujem a posielam fotky. Pozrite sa sami.
9.jpg 11.jpg 12.jpg
13.jpg 15.jpg 16.jpg
18.jpg 19.jpg 20.jpg

P.S. Ešte že tu na stránke máme pindaciu rubriku (komentáre), takže veríme, že Gari danú akciu úspešne skomentuje.