alternative.sk
[ autor Laura, pridané 4. 6. 2007, 15:05, komentáre (4) ]
tagy: cestovanie
Kedze tu uz dlho pokukujem na vlny a seru ma riadne, jedneho pekneho dna, ze teda idem opacit. Dlho som sa vyhovarala, az kym Miso nekupil neopren a nemala som sa uz na co.

Ako som surfovala.

Najprv som sa valala pri brehu, teda snazila som sa vobec dostat dalej od brehu, potom som sa zjavne dostala dalej nez som mala a zrovna do reefu, kde nie je priliv, ale odliv, cize ako sa snazis, tak sa snazis k brehu sa uz nedostanes. Ked ma asi 15 x zaliala vlna, mala som uz v sebe asi 6 litrov slanej vody, co som nevypila za cely zivot pobytu pri mori. A tak musel pre mna prist zachranar na zachranarskom surfe a odvliect ma na breh. Normalna Baywatch akcia. A to som cakala, ako bude po mne vrieskat, ze kde som sa to trepala a pod. A on nist, uplne kludny my vysvetloval, ze musim ist 200 m inde a tak. Odvtedy som uz surfovat nebola.

Navod na surfovanie

Najprv si vyberiete den, ked je plazi najmenej ludi, teda nejaka streda, utorok. Snazite sa vyliezt na surf. Potom pride vlna, zrazu ste zase na brehu a surf sa niekde mece 2 m od vas. Akcia sa skoncila, idete radsej robit to, co aspon trochu viete, kedze ste slovak.

5-01.jpg5-02.jpg5-03.jpg


5-04.jpg Inak 6 flias stoji 12 dolcov, nekup to.

Ako som bicyklovala.

Kedze doma bol clovek zvyknuty na denno denne chodenie do prace a krcmy na bicykli, tak sme sa teda rozhodli investovat do TEsco bikov. Hned druhy den ako sme isli vyskusat som 300 m za barakom dostala defekt. Takze ponaucenie znie, mam ja vobec vykonavat nejake sportive cinnosti, ked vsetky skoncia na prt? Tak sme si druhy den kupili 3 nahradne duse a vyzbrojeni sa vybrali na mensiu streku, po 5 mes abstinencii. K povinnej vystroji tu patri helma, tak sme si museli ako puci nejaky ten imidzovy model kupit. Inak poznamka pre Maju, ako sa stazovala, aky ma stary bike s divnym prepinanim prevodov.Tak tie tvoje startovacie rukovate na prehadzovanie rychlosti su tu na kazdom druhom bicykli. Tu je to najnovsia vychytavka. A straaaasne na hovno. Zhruba 500 m za domom nam zacina taka nejaka cesta typu Jarovce Rusovce, len s tym rozdielom, ze tu pri ceste rastu bedle.Po 2 km dojdes k dalsej plazi, na ktorej iba my a cajky. Na dalsej plazi nejaky fotograf foti miestnych mladomanzelom valajucich sa v piesku.

5-5.jpg5-6.jpg5-7.jpg
5-8.jpg5-9.jpg5-10.jpg
5-11.jpg5-12.jpg5-13.jpg
5-14.jpg


Nedelne vecery

Ked nam obcas vydalo, stihli sme v nedelu aj zabehnut na vedlajsiu plaz, lebo na tej nasej predsa len skapal pes, co nam vobec neprekaza. A obcas sa teda na vedlajsej plazi konali nejake tie akcosky, typu> maly altanok a nejaka mexicka, latino kapela vyborne hrala. Ludia sedeli na barbeque deckach, popijali sampano z poharikov na stopkach, popr. nejake barbeque kosicky s jedlom. Typicka papucova kultura. Ked zacalo prsat, vytiahli dazdniky a nicim sa nenechali vyrusovat. Pak prisiel na podium nejaky cernoch a hrali nejaky africky bubno- jazz co sa mi uz moc nepacilo a sli sme dom.

5-15.jpg5-16.jpg5-17.jpg
5-18.jpg5-19.jpg5-20.jpg
5-21.jpg5-22.jpg5-23.jpg


Bez vkusu

Inak vascina vykladov miestnych shopov { s vynimkou mesta] je tu absolutne otrasna. Kazde tretie kadernictvo vyzera asi takto. Povystrihovane obrazky s nejakych casopisov typu prakticka zena, polepene na skle. Vskutku zo 60 tich rokov. Musim nafotit viac, bo niektore vyklady fakt stoja za to.

5-24.jpg5-25.jpg5-26.jpg


A celkovo tu nejako nevedia chlastat.

Miso si minule siel kupit do shopu taku malu vychytavku, 4 male flasky, vola sa to nejaka vodka so spritom, pre nas limonada, lebo je to osviezujuce a vobec tam nie je citit alkohol. A typek v shope sa ho pyta, ze aku strasnu zurku chysta. A Miso, hovby zurku, to si davam po praci od smadu. Aj mi doniesol dom, hned som jednu otvorila a nasa brazilska spolubyvajuca na mna kuka, ci takto poobede pijeme.

5-27.jpg5-28.jpg