alternative.sk
[ autor Laura, pridané 13. 9. 2007, 23:32, komentáre (0) ]
tagy: cestovanie
V nejakej brozurke pre turistov sme sa docitali, ze tu za rohom mame najvacsi budhisticky klastor na juznej pologuli, tak sme sa rozhodli ist obzriet.

Odpratali sme sa asi 1,5 hod vlakom z mesta do dediny zvanej Unanderra. Peso zo stanice asi 12 min. A neverime vlastnym ociam. Clovek caka, ze klastor bude situovany v nejakom malebnom prostredi pod lesom a on hned vedla dialnice obklopeny roznymi tovarnami.

01.jpg Potom nas aj napadlo, ze ozici si povedali: no, mame kengury, plaz atd, chcelo by to este nejaku atrakciu. Co taky klastor? V Unanderre je vyborna priemyslna zona, lacne pozemky. Tam ho postavime:-)

Cely areal je dost maly, skor je to len 1 velka hlavna budova s nadvorim, 1 pagoda a niekolko domcekov, kde je ubytovanie pre tunajsich aj navstevnikov, pokial sa prihlasia na nejaky meditacny kurz. Nechyba suvenir shop. Chram je v podstate verejnosti otvoreny, vnutri je zopar soch budhu a miesto na modlenie. Trebalo sa vyzut, tak sme len tak zvonku obsmrdali.

02.jpg03.jpg04.jpg
05.jpg06.jpg07.jpg
08.jpg


Ale inak v zahrade sa mi pacili celkom vtipne sosky.
09.jpg10.jpg11.jpg
12.jpg13.jpg14.jpg


Do pagody nebol vstup povoleny, ale takyto nadherny vyhlad z prizemia na okolite fabriky sa nam naskytol. A potom samozrejme, ze najvacsi na juznej pologuli, kedze na juznej akosi ten budhizmus nie je rozsireny:-)
15.jpg16.jpg17.jpg