alternative.sk
[ autor Laura, pridané 20. 10. 2007, 04:53, komentáre (0) ]
tagy: cestovanie
Poznate to prislovie o hladani ihli v kope sena? Tak o turistickych chodnikoch v narodnych parkoch v Australii to plati asi dvojnasobne.

Kedze volna nie je nazvys a zase sme chceli niekam vypadnut, vybrali sme sa na turu ako pravi turisti az vecer po praci o 17.00, ze vsak niekde prespime. A to sa navyse nasa turisticka akcia odohravala este v polovici septembra, kedy tu mame zimny cas a o 18.00 je uz tma. Z hlavnej stanice do parku je to vlakom asi hodinka, cize na miesto nasho tracku sme dorazili vecer o 19.00. To je ako doma, ked ides v piatok po praci do Karpat na budu.Inak Heathcote National Park lezi hned vedla Royal National Parku, predelene su len vlakovou tratou. Asi ako Mala a Velka Fatra. Posilneni Su-shi, sme sa zo stanice vybrali hladat zaciatok turistickeho chodnika, co nebol zas taky velky problem. Na tabuli stalo, ze po miesto, kde je povoleny Bush camping { teda mozeme nerusene chrapat} je to len nejakych 1,7 km. Este sme si robili srandu, ze snad po tme s 2 celovkami tych necelych 2 km prejdeme zachvilu a ze si este skocime spat do dediny na pivo. Po prvych 100 m zacal chodnik vsak napadito klesat, mozno aj 100 vyskovych metrov. Zostupili sme do nejakej tiesnavy a chodnik uz neexistoval.Podla mapy sa nedalo absolutne orientovat a my sme si len domyslali ze toto by mohla byt cesta a toto nie. Aj sme pobludili, par krat sa vratili, zamokreny od blata a okolitych potocikov sme nakoniec dosli na miesto nasho spanku. Flek velky asi 5 x 6 m, v brozurke pisu, ze pre 7 stanov. Povolenie sme ako inac zase nemali, bo nam na sprave parku nik nedvihal telefon. A tak sme rozlozili stan, co to pojedli a popili a sli spat.

Rano uz vyzeralo asi takto.
01.jpg02.jpg03.jpg
04.jpg05.jpg06.jpg
Nas stanovaci flek s kompostovou kadibudkou. Pojedli sme a vybrali na 3 hodinovu turu.

Az v dennom svetle sme videli, ze miestami turisticky chodnik mizne zase v busi a bolo obtiazne ho hladat. Tak sme sa pre istotu stratili aj cez den. Niektore useky viedol potokom, inde zase po skalach, cize sa nedalo s urcitostou povedat kade ist. Znacky, tabule alebo ine vymozenosti tu akosi moc neboli. Obcas sme minali jazierka, ktore boli v mape oznacene ako Pool, ze sa tam mas okupat. No, bola zima, tak sme neskusali.

07.jpg08.jpg09.jpg
10.jpg11.jpg12.jpg
13.jpg14.jpg15.jpg
16.jpg17.jpg18.jpg
19.jpg20.jpg21.jpg
22.jpg23.jpg24.jpg


No, bol to taky vtipny track.