alternative.sk
[ autor Laura, pridané 10. 1. 2008, 01:30, komentáre (0) ]
tagy: cestovanie
Davnejsie, cestou spat z Jervish Bay sme zastavili po ceste v dedinke Berry a v miestnom shope som si kupila pohladnicu Drawing room rocks. Bola sice farebne trocha gycova, ale zaujali ma skalne utvary sformovane do piknikovych stolikov.

Hned som doma googlovala nejaku mapu, ako sa tam dostat, ale ako to tu uz byva, tu turisticke mapy chodnikov moc neexistuju. Mozes iba hadat z vrstevnic, kade by to tak mohlo viest. A ako nam raz povedal jeden ujo na sprave nejakeho parku, tu si treba kupit: topograficku mapu, kompas a nejaku brozurku, kde su tie trasy popisane. Cize kindervajce 3 v jednom. A potom hladat ihlu v kope sena. Maju tu tolko atrakcii a pritom sa o niektorych nikdy nedozvies, lebo nie su na mape. Stare dobre Slovensko a nase turisticke mapy navyse aj s casomierou. A este nam poradil, ze ak chceme navstevovat miesta, ktore len tak lahko nenajdeme, mali by sme sa pridat do Klubu turistov a pekne chodit s nimi. Pri predstave organizovanej akcie sme sa pekne podakovali a sli si po svojom:-)

Takze ked cundrovat, tak tam kde nik nie je. Jedine, co som teda nasla bola A4 strana vo worde ( vlastne popis trasy), ktoru popisal nejaky ucitel. Takze sme sli podla vytlaceneho papiera.

Z Berry sme teda odbocili na cestu pripominajucu Kosariska. Osrali sa asi 5 km, kedze v popise od ucitela boli nazvy ulic alebo lokality ( alebo ako to nazvat), v reali vsak nic take nebolo.
2.jpg3.jpg


Nakoniec sme nasli miesto, ktore bolo v popise ako miesto parkovania. Odtial sme slapali hore kopcom. Po 45 min predierania sa busou sme dorazili na nas piknik. Inak vyhlad ako z Klaku, len miesto Rajeckej, mas more:-))

4.jpg5.jpg6.jpg
7.jpg8.jpg9.jpg
10.jpg11.jpg12.jpg
13.jpg14.jpg