alternative.sk
[ autor Ičo, pridané 21. 5. 2006, 14:34, komentáre (0) ]
tagy: akcie
Začalo sa to ako vždy - panikou. Najprv sme nevedeli, kto vlastne pôjde a kedy. Potom som ja nestíhal a párkrát som skoro prekročil maximálnu povolenú rýchlosť (haha), nakoniec to ale stálo za to.

1.jpg S Angie na bajku sme sa dohodli, že pôjdeme pozrieť Keltský festival a pôjde s nami aj Maťo. Samozrejme, to, že to vôbec nie je TEN Keltský festival, sme zistili až niekedy úplne na konci. Cestou sme ešte naložili Lauru. Na Červenom Kameni sme boli až okolo ôsmej večer. Síce sme nestihli ani kúsok šermovania, zato rôznych maníkov pobehujúcich v dobových kostýmoch a chlastajúcich pivo sme videli kopec.

Šafrán

2.jpg Stihli sme akurát posledných 8 pesničiek kapelky Šafrán. Čakal som všelijaké trilkovanie a husličkovanie, ale bolo to fakticky dobré! Super texty (ako to pri ľudovkách býva - buď veselé, alebo morbídne), parádna rezká muzika, sympaťák gitarista (to tvrdili baby) a sympaťáčky huslistka a speváčka (to tvrdím ja). Minulý týždeň som sa dosť namotal na mlátenie do bonga (ten bubon, jasné?), takže aj to sa mi páčilo. Ten chalanisko sedel na nejakej drevenej bedni a normálne na tom fungoval ako na bubne. A Laura sa pri sledovaní týpka s gajdami a píšťalkami rozhodla, že si takú píšťalku zadováži aj ona.

Ohňová šou

Tu by sa hodilo ospravedlnenie - fakt som si nezapamätal, ako sa ten divadelno-tanečno-šamanský súbor volal. Fakt nie. Až Laura mi neskôr povedala, že ten súbor sa volal Vargar. Ale keď sa zotmelo a oni začali točiť tými horiacimi bakulami a reťazami, bola to úplná pecka. Celkom sa mi páčilo aj to, že ako podmaz použili párkrát nejaký maďarský hip-hop :-) Táto časť sa najviac páčila Angie. Mne sa zasa páčila tá melónová žuvačka, čo som od nej dostal.

3.jpg4.jpg5.jpg


Nakoniec, keď sme si konečne sadli a dali si niečo na pitie, prišiel taký veľký ujo a vyhodil nás, že nemáme na rukách pásky, ale len pečiatky rybyčky Nema (mimochodom, nejde to umyť, mám ju na ruke stále) a to nás neoprávňuje na vôbec nič. Tak sme teda išli k autu, dôkladne sme sa všetci vyčúrali a za revania Exploited (album The Massacre) sme mazali zasa domov. Príjemnú cestu nám nepokazilo ani moje rezanie zákrut, 110 v obciach, ani pískanie kaziaceho sa alternátora cez repráky mojho shitového rádia.