alternative.sk
[ autor Ičo, pridané 12. 11. 2006, 19:40, komentáre (0) ]
tagy: hudba, koncerty
No čo decká, vypočujete si občas nejaký ten metal? Možno o tom ani neviete. Som presvedčený, že väčšina ľudí ani netuší, čo na nich z rádia hrá, takže kapelky typu Black Sabbath dnes dávajú už v pohodičke aj na rádiu Devín o jednej poobede. A čo tak niečo, čo sa dá nazvať metalom aj v roku 2006?

Nothing Else Matters je fajn. Tak trošku kaleráb ale vždy lepšie ako výberovka zo Slovensko hľadá superstar. Čo taký Rammstein? Hmmm už sa to lepší, ale ja osobne ich moc nemusím. Ja mám rád také tie rýchlejšie veci. Aj keď o sebe nemôžem povedať, že by som bol nejaký veľký metalista, metal v pohodičke zvládam. Aj keď sa ma kedysi dávno v 4. triede na ZŠ Martin Kubáň opýtal, že či som metalista alebo depešák, tak síce som netušil, o čo ide, ale slovo depešak mi už vtedy znelo úplne zle. Tak vedzte teda, že v 4. triede som bol metalistom a tým pádom sa so mnou Martin Kubáň kamarátil. No a z nejakého podobného dôvodu som sa išiel pozrieť na koncert v sobotu 4. 11. do Subclubu.

O koncerte mi týždeň predtým povedala Maťa, vraj tam bude hrať Švablast. Švablast sa mi fakt vážne páči, tak som si hneď povedal, že tam sa musím ísť pozrieť. Pozrel som si aj plagát, ktorý mali chalani zo švablastu na stránke a to ma len utvrdilo v tom, že sa tam oplatí ísť. Nepamätám si už presne tie pokecy ku kapelám, ale na pozadí elektrického vedenia to vyzeralo neskutočne dobre. Ešte pre úplnosť napíšem, že na koncerte si zahrali kapelky Emor, Švablast, Čad a Depresy Mouse (akosi neviem nájsť ich stránku...).

Koncert samozrejme nezačal o 20:00, ako bolo napísané na plagáte, ale až okolo deviatej. Vcelku som to aj očakával, takže som na ôsmu neprišiel hehe. Celkom srandovná je taká vec, že odkedy som sa začal obšmietať okolo kapiel s foťákom, tak si ma nejako ľudia začínajú všímať a dokonca aj zdraviť. Teraz sa samozrejme nesťažujem, ale chválim :-). Ďalšia haluz, čo sa mi stala - stretol som tam chalana (presnejšie on stretol mňa), ktorého som tuším niekedy pred rokom či dvoma zobral stopom do Banskej Bystrice. Vtedy tak dajako sedel na Zlatých vedľa cesty a snažil sa vyzerať slušne, schovával strapaté vlasy a vyťahané tričko pod nejakú starú bundu. Pred ním stál ešte taký slušný pán v obleku, tiež išiel do BB, lenže ak henten nebol úchylák, tak už nikto. Tento chalan už z diaľky vyzeral na nejakého punkera, tak som si povedal, že ten bude normálny a zobral som ho. Nakoniec si ani nepamätám cestu do BB, celý čas sme točili v rádii na plné pecky kazetu s Davovkou a Exploited a kecali o tom, na ktorých koncertoch sme boli a nevideli sme sa.

Ako prvá začala hrať kapelka Emor. Prvé dve pesničky som trošičku nechápal, o čo ide. Najprv som si myslel, že aké parádne intro chalani nahodili a že teda 02.jpg už by sa to mohlo rozbehnúť. Až potom mi došlo, že ono to už je rozbehnuté a 06.jpg že sa to vlastne aj celkom dá počúvať. Bola to ale fakt dosť ťažká muzika a na môj vkus neskutočne pomalá. Mali to ale dobre nacvičené, vlastné svetlá, nejaké sample z kompu a tak. Veľmi efektné. Tá tma ma trošku štvala, nedalo sa poriadne fotiť, foťák mi nechcel zaostriť. A potom keď pustili stroboskop tak som to úplne zabalil. Čo by som ešte chalanom poradil - keď hráte, tak sa otočte na ľudí, lebo vám je vidno len zadky :-)
08.jpg 07.jpg 03.jpg
04.jpg 05.jpg 09.jpg

22.jpg Ďalšou kapelkou bol Švablast. Ich som už samozrejme poznal a hrali presne tak, 18.jpg ako som si predstavoval, čiže super. Ľudia pod pódiom začali vyvádzať a skákať na seba, hroziť na kapelu a pod. Niekedy ľutujem, že nemám dlhé vlasy, nemôžem nimi mávať v plnom nasadení. Osvetlenie na Švablaste a ostatných kapelách bolo už lepšie, zapli tie dve erárne lampy visiace z plafóna, zelenú a červenú a hotovo. Tu sa mi podarilo urobiť zopár celkom funkčných fotečiek. Ale však posúďte sami. Čím ďalej tým viac sa teším na CD!
10.jpg 11.jpg 13.jpg
14.jpg 15.jpg 16.jpg
17.jpg 18.jpg 19.jpg
20.jpg 21.jpg 23.jpg
26.jpg 27.jpg 28.jpg
29.jpg 30.jpg 31.jpg
32.jpg 33.jpg 34.jpg
35.jpg 36.jpg 37.jpg
38.jpg

No a potom nasledoval železný klinec (podľa mňa) večera. Ešte som chvíľu kecal 42.jpg s chalanmi z Emoru o všetkom možnom a nemožnom, keď mi Ludo povedal, že ta kapela Čad, že to je nejaká dvojkapela či čo. Ja kuknem na pódium, kde sa 46.jpg pripravovali a hovorím, že toho bubeníka poznám, že však on hrá vo Vandaloch. A aha, hento je jeho frajerka, ona hrá vo Vandaloch na basu. No a henten bradatý hrá vo Vandaloch na gitaru a kecá sprostosti medzi pesničkami :-) Takže dvojkapela... No bol som na nich zvedavý. Keď začali hrať, tak ja som sa 55.jpg začal teda čudovať, že čo za mäso to z nich lezie! Ale bolo to úúúplne dobré! Pesničky tak do minúty, max. do dvoch, text som nerozumel ani prd, ale teda muzika bola riadna. Tak som ich tam teda dôkladne vyfotil. Pišta sa hral na blázna (keby ho videl nejaký bežný človek, tak toho by asi nebolo treba o tom presviedčať) a Basia mala zasa ten svoj indiferentný úsmev, akože pohodička, trošku zabrnkáme a ideme zase do preč.
44.jpg 45.jpg 47.jpg
48.jpg 49.jpg 50.jpg
51.jpg 52.jpg 54.jpg
59.jpg 60.jpg 61.jpg

Po koncerte som sa s Pištom ešte trošku rozprával. Dostal som od neho CD Psia krv (od toho večera ho mám v aute a točím ho dokolečka) a dozvedel som sa, že názov kapely Čad je po tom štáte v Afrike, čo je v ňom to veľké jazero. Myslel som si, že je to nejaká skratka čohosi, ale som sa mýlil. Pišta ma ešte odkázal na ich stránku, že si tam mám pozrieť dokumenátny film. Pozrel som si. Nie je to žiadne Discovery alebo Spectrum, ale takéto haluze sa mi naozaj páčia. Pozrite si ešte aj históriu Čadu, ja som sa na tom drvil minimálne štvrť hodinu. Odporúčam.

62.jpg Poslednou kapelkou bola Depresy Mouse. Na začiatku rozdali zopár papierov s textami (jeden mám teraz pred sebou na stole), ale v tej tme sa to fakt nedalo čítať. A keby sa aj dalo, tak asi by som nestíhal sledovať, taká to bola pekelne rýchla mastenica. Mohli dať takých 10 klackov a koniec. Celé to trvalo možno pol hodinku, viac nie. Zopár fotiek mám aj tu.
63.jpg 64.jpg 65.jpg
65.jpg 67.jpg 68.jpg
69.jpg 70.jpg 71.jpg
72.jpg 73.jpg

Pozrite si ešte nejaké fotečky okolo. Diváci vyvádzali, ako sa na správny koncert patrí. Plus Ivanka, ktorá síce nevyvádzala, ale aj tak som si ju odfotil.
39.jpg 40.jpg 41.jpg
25.jpg 43.jpg 53.jpg
56.jpg 57.jpg 58.jpg

Tak už len niečo inteligentné na záver... Koncert bol super, za kilo to naozaj stálo. Aj CD som obdržal, aj muzika bola super, aj všetko bolo super. Proste super. Dobrú noc!