alternative.sk
[ autor Laura, pridané 15. 9. 2007, 03:10, komentáre (1) ]
tagy: cestovanie
No, kedze byvame v dost velkom meste, aj k nam sem obcas zavita nejaka ta kapelka zahrat a zaspievat. A v juni sme tu mali The Black Seeds z New Zealand.

A tak Miso kupil listky a v jeden pekny zimny piatkovy vecer sme sa vybrali na koncert. Po ceste sme sa este zastavili v Bottle shope, ved treba si hrknut. Ktovie, keby stal koncert za hovno. A sedeli sme v parku pri centre a davali butilku.V podstate sme sa uz viac menej zabavali v parku aj bez koncertu, ale kedze sme uz mali listky, tak sme nakoniec sli. Velki plesati 100 kilovy muzi zase riesili Misa pred vstupom, ze aky to ma objektiv na fotaku a pod ale nakoniec sme dostali suhlas ze mozeme fotit. Vnutri bolo 5 a pol cloveka, taky mensi retro bar, z druhej strany podium. Podaktori popijali za barom, podaktori pozerali na predskupinu. 1.jpg Ani neviem ako sa volali. Ale hrali nejaky nasamplovany hip-hop a do toho spievala taka riadna erdeg cernoska s hlasom podobnym Lauryn Hill.

Potom prisla druha predkapela ( co som vtedy este nevedela, ze je to dalsia predkapela) a myslela som si , ze toto je vrcholna kapela nasho vecera. A celkovo hrali taky Jah Division Sound System, co mi na koncert ani nepride. Ale skor sa lepsie pocuva na festivale pod stanom s cajom a hulivom ako podmazova hudba. Nejako sa mi teda nepacili. Typci boli tak kadejako doobliekani, alebo skor mali Image a ja som to nepochopila. Jeden zo spevakov prisiel na podium so sakom zabalenym v plastovom sacku, este z pracovne. Pred ludmi roztrhal sacok a obliekol si sako. Celkovo sa dost napadne podobal na Roda Stewarda. Druhy spevak vyzeral, akokeby utiekol z nejakej farmy. Jedna rifla zaplatana kravskou kozou, druha rifla zaplatana nejakou handrickou a vesticka. Tento sa chcel podobat na spevaka z Red Hot. Po hodine odisli a ja som pochopila, ze to bola len dalsia predkapela.
2.jpg3.jpg4.jpg
5.jpg


Medzitym sme si chodili k baru kupovat gin toniky a ked sa Miso uz riadnu dobu nevracal, bolo mi jasne, ze zase niekde vyraba problemy. Takze jeho verzia bola: vyhadzovaci ho zacali otravovat, nech si da ruksak do satne, ze ho ma priliz velky. On ze, niektore zenske maju vacsie kapelky ako jeho ruksak. Vyhadzovaca to ale nezaujimalo. Potom ini vyhadzovac riesil, ze ma profesionalny fotak. On ze, profesionalny, nepropfesionaly, ze je tam min. 10 ludi, ktory maju dlhsi objektiv s vacsim zoomom na nejakej malej sracke. A vlastne vrcholom bolo, ze vsetci mohli fotit s bleskom ale my Nie. Vyhadzovac bol vsak neustupny, lebo mal nejake sproste nariadenie, ze fotak s vascimi rozmermi je nepovoleny, ale fotak s mensimi rozmermi, ale ovela vascim zoomom je uz prijatelny. A tak sa Miso postupne prebojovaval od jedneho Nadriadeneho k druhemu Nadriadenemu a s kazdym sa hadal, az sa dobojoval do satne samotnej kapely Black Seeds a manazer mu nakoniec povolil fotit. Lebo takeho posuka tam uz asi dlho nemali. Aj tak sme nemohli pouzivat blesk, takze vacsina fotiek je rozmazana.

Tak nakoniec sa dostavili ti, na ktorych sme cakali cely vecer. Hudba? A ved sami si vypocujte: http://www.youtube.com/watch?v=7l1rcfFmP7o&mode=related&search=

Zmes raggae, ska a kadecoho. V podstate niektorymi pesnickami podobni Polemicu, ale slaby odvar. To na Slovensku mame asi lepsie ska kapely. Inak smiesne zlozenie kapely: cernoch za perkusiami, ked spieval sa dost zvijal, velmi to prezival. Gitara, taky trosku metrosexual. A trupkar sa velmi napadito podobal na Ica, ked mal Ico tak 21. Ale zabava bola celkom slusna a ludia tancovali.

6.jpg7.jpg8.jpg
9.jpg10.jpg11.jpg
12.jpg


www.theblackseeds.com