alternative.sk
[ autor Ičo, pridané 3. 10. 2007, 18:39, komentáre (0) ]
tagy: kultúra
Len nedávno som si zafilozofoval o možnostiach natáčať amatérske filmy a už na mňa aj vypadol ťažký kaliber v oblasti nezáväznej a nezávislej zábavy a realizovania vlastných nápadov. Myslím, že čo nevidieť budeme mať možnosť sledovať vznik ďalšieho kultového filmu.

Aby som vyvrátil akékoľvek podozrenie, že si privlastňujem úmysly niekoho iného, musím hneď na začiatku povedať, že to nebol môj nápad. Spomínaný článok môj nápad bol, za tým si stojím, ale reálny zámer natočiť film mal Braňuško už dávno predo mnou. Braňa Jobusa musí poznať každý, kto si číta tieto moje haluze. Ak náhodou nie, tak tu je na fotke a tu je jedna z jeho kapiel.

Na stránku Karpatských Chrbátov sa určite choďte pozrieť. Vpravo je oznam od Braňuška, že hľadá nejaký kopec. Braňuško sa totiž rozhodol splniť si sen a natočiť film. Má taký talent, že keď si niečo zaumieni, tak to aj urobí a dokonca to veľmi často stojí za to. Okrem všetkých jeho hudobných skupín, ktorým už vyšlo DVD a zopár CDčiek, totiž Braňuško napísal aj rozprávkovú knižku. Tá mala len jedinú chybu - okamžite sa vypredala a nedá sa zohnať (napíšte Braňovi, možno vám pomôže ju zohnať).

O pripravovanom filme neviem zatiaľ v podstate nič. Hádam len toľko, že knihu - predlohu pre scenár - bude mať Braňuško ešte tento týždeň hotovú. Čo sa týka realizácie, padli aj nejaké zaujímavé mená, určite však bude treba počkať, ako sa to celé vyvinie a kedy si pôjdeme do kina ten film pozrieť.

Ak by ste chceli s natáčaním filmu pomôcť, už teraz môžte. Film sa bude odohrávať na kopci. Zatiaľ ešte nie je presne stanovené, o ktorý kopec pôjde. Tu je teda možné pomôcť, ak viete o nejakom vhodnom, určite dajte vedieť! Buď napíšte odkaz sem na stránku, alebo pošlite rovno mail s fotkou Braňovi. Kopcov, vrchov a hôr je na Slovensku veľa, Braňo však má konkrétnu predstavu, ako by mal vyzerať Ten Pravý. Kopec by mal byť tak akurát vysoký, tak 50 až 200 metrov. Ideálne by bolo, keby stál len tak na rovine, prípadne aby bol na takom mieste, kde nejako vyčnieva z okolia. Vyzerať by mal ako sopečný kužel alebo cecek, ako povedal Braňo. Kopec by nemal byť zarastený stromami, ideálne len trávou. A určite by na vrchu nemal mať nijakú stavbu, hrad alebo čosi podobné. Ak by ste nenašli normálny kopec, Braňo je podľa všetkého schopný akceptovať aj smetiská alebo rôzne ľuďmi navezené kopy a mohyly.

Len pre inšpiráciu tu uvediem moje tajné tipy, ktoré ale vôbec nie sú vhodné. Prvým je Šarišský hrad, hneď pri Veľkom Šariši. To je tam, kde vyrábajú to pivo. Tento kopec má fajn tvar, akurát je totálne nepoužiteľný, pretože je zarastený stromami. Ukážka tohto kandidáta:

1.jpg2.jpg


Druhý kandidát, ktorý mi napadol, je ten kopec, na ktorom stojí hrad Krásna Hôrka. Tvar je úplne ideálny, ako môžte vidieť na obrázku. Dokonca je aj celkom holý, len sem-tam nejaký krík. Totálne ho však diskvalifikuje hrad na vrchu... Tu je na fotke:

3.jpg


OK, teraz by ste mali mať zhruba predstavu, čo je treba hľadať. Berte foťáky a utekajte do okolia hľadať kopce. Chcete byť predsa napísaní vo filmových titulkoch na konci filmu. :-)